Fegime F&B Jäsenyritys tiedottaa:

loka 8, 2013, 12:29 ip

PETRI 2013  YLÄVARTALOKUVA_ 1.png

Perniöläinen sähkötarviketukku  Finnparttia rakennuttaa  yli 2 000 neliötä lisää toimitilaa itselleen.

 

Perniössä toimiva sähkötarviketukku Finnparttia tunnetaan isoista varastoistaan ja nyt yritys pyrkii erottautumaan kilpailijoista laajentamalla varastoaan. - Meillä on jo nyt erittäin rajusti tavaraa hyllyssä. Laajennuksen jälkeen kasvatamme tuotevalikoimaa ja otamme joitain vanhoja tuotteita entistä enemmän varastoon, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Petri Koskinen.

- Moni kilpailija tavoittelee nopeaa varastokiertoa. Meille riittää, jos tavara kiertää muutamassa kuukaudessa tai maksimissaan parissa vuodessa.

 

Finnparttian varastossa on yli 10 000 eri tuotetta, ja kun yhtä tuotetta voi olla satojatuhansiakin kappaleita, on varaston tavaramäärä valtava. Tämä tavaramäärä on kuitenkin yrityksen mielestä tarpeen ja tuottaa hyvin. Suuri varasto takaa lyhyet toimitusajat ja yksinkertaistaa tavaroiden toimittamista asiakkaille.

- Vältymme lähes kokonaan jälkitoimituskuluilta, kun saamme lähes aina koko tilauksen kerralla matkaan. Moni pyrkii vain pitämään varaston pienenä, muttei huomioi jälkitoimitusrumban kustannuksia ja sen aiheuttamaa harmia asiakkaalle. Meillä on tavoitteena että asiakas ostaa meiltä jatkossa enemmän. Tavoitteissa on myös onnistuttu: rakentamisen hiipumisesta huolimatta Finnparttia teki viime vuonna kaikkien aikojen parhaan myyntinsä, ja yrityksen liikevaihto kasvoi yli kuuteen miljoonaan euroon. Laajennuksen myötä tavoitteena on nostaa liikevaihto 10 miljoonaan muutamassa vuodessa. Finnparttia sähkötukku työllistää tällä hetkellä 16 henkilöä.

 

Finnparttia on vuonna 1987 perustettu Perniöläinen Koskisten perheyritys.

Yrityksen suurin asiakasryhmä ovat pienehköt sähköurakointiyritykset ja teollisuus.

- Meillä on hitaasti kiiruhtamisen taito. Olemme kasvaneet koko ajan maltillisesti. Finnparttian ensimmäinen kvartaali on nyt takana, sanoo Petri Koskinen.

Koskinen korostaa säästäväisyyttä, ja maltillisuutta. Yritys on täysin velaton, ja  laajennuskin maksetaan yrityksen omilla varoilla ja tulorahoituksella.

- Ei ole sattumaa, että laajennamme juuri nyt, kun työvoimaa ja rakennusmateriaaleja on sopivasti saatavilla.

 

Finnparttia rakennuttaa parhaillaan lähes 2 000 neliön korkeavarastoa ja 700 neliön noutomyymälää .  Vuonna 1990 koko hallilla oli kokoa 450 neliötä, mutta se on vuosien myytä laajentunut noin 4 000 neliöön. Keväällä 2014 toimitiloja on yhteensä reilusti yli 6 000 neliötä.

 

 

Lisätietoja:

 

Finnparttia Oy,

Toimitusjohtaja Petri Koskinen

+358 2 7272051

FP-NIMILOGO 2011 15 cm.jpg